HBO niveaubepaling

Je werkt al jaren op HBO niveau maar je hebt nooit een diploma of certificaat gehaald die dat aantoont of wil je een (post) HBO opleiding gaan volgen maar beschik je niet over de juiste diploma’s? Met onze capaciteitentest kun je “bewijzen” dat je over voldoende HBO niveau beschikt om de opleiding te kunnen volgen.

Waarom een capaciteitentest?

Voor deelname aan verschillende Post-HBO opleidingen is het vereist dat je aan kunt tonen dat je over HBO niveau beschikt. Alleen zeggen dat je dat niveau hebt is dan niet voldoende. Wij kunnen met onze capaciteitentest HBO niveaubepaling aantonen dat je beschikt over het niveau dat je nodig hebt om de opleiding te kunnen volgen.

Capaciteitentest op maat

De capaciteitentest is een programma op maat. We stemmen de ingezette testen en vragenlijsten af op jouw specifieke vraagstelling. In de conclusie van de rapportage gaan we concreet in op deze vraag door middel van een onderbouwd advies.

Doelgroep

De HBO niveaubepaling is geschikt voor iedereen die een (post) hbo-opleiding wil gaan volgen maar niet met diploma’s kan aantonen over het juiste niveau te beschikken.

Werkwijze capaciteitentest

Aanmelding

Na je aanmelding voor een capaciteitentest nemen we contact met je op om eventuele vragen te beantwoorden en een afspraak in te plannen.

Capaciteitentest niveaubepaling

Het assessment voor de niveaubepaling wordt afgenomen door een arbeidspsycholoog. Met behulp van meerdere wetenschappelijk onderbouwde assessmenttesten worden jouw capaciteiten en werk- en denkniveau in kaart gebracht. Alle testen worden afgenomen achter de computer. Het assessment bestaat uit twee onderdelen: een algehele meting van het werk- en denkniveau én een specifieke meting van het kritisch en overstijgend redeneervermogen (helicopterview).

Dit laatste is een essentiële capaciteit voor elke HBO-er: een HBO-er moet goed overzicht kunnen houden, de rode draad kunnen zien in zaken en zich niet teveel verliezen in details.

Na de capaciteitentest vindt er een terugkoppelingsgesprek met je assessor plaats.

Adviesrapport

Onze arbeidspsycholoog stelt binnen drie werkdagen de rapportage op aan de hand van het assessment en je terugkoppelingsgesprek Deze rapportage is voorzien van een concrete conclusie die antwoord geeft op jouw vraagstelling. Je ontvangt de rapportage zelf en kan – alleen als je hiervoor akkoord geeft – voor inzage gedeeld worden met derden.

 

 

Practische info

Duur: 3 uur
Prijs: € 595,00 excl. BTW
Locatie: Eindhoven, Arnhem of Zwolle

 

Meer info

Neem gerust contact op via

085-1306292

Andere assessments

Loopbaanonderzoek

l

Ontwikkelassessment