Loopbaanonderzoek

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in je loopbaan? Met een loopbaanonderzoek krijg je inzicht in de doorgroeimogelijkheden binnen je huidige organisatie of daar buiten. Vergroot je zelfinzicht en ga onderzoeken welke opleiding of aanvullende cursus van meerwaarde kan zijn voor jouw carrière.

Loopbaanonderzoek voorafgaand aan coachingstraject

Een loopbaanonderzoek kan ook van grote meerwaarde voorafgaand aan een coachingstraject. Je krijgt meer inzicht in je eigen wensen en capaciteiten en zo verscherp je de focus in je coachingstraject aanzienlijk.

Wanneer is een loopbaanonderzoek nuttig voor mij?

Een loopbaanonderzoek is waardevol wanneer je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je loopbaan. Het kan zijn dat je daar zelf voor kiest of dat je door omstandigheden genoodzaakt wordt om om je heen te kijken naar alternatieven voor je huidige werk. Een nieuwe uitdaging hoeft overigens niet altijd de overstap naar een ander bedrijf te zijn. Het kan ook betekenen dat je je openstelt voor doorgroeimogelijkheden binnen je huidige bedrijf en dat je zeker wilt weten of die nieuwe stap bij je past.

Ook is het mogelijk te ontdekken welke opleidingen of aanvullende cursussen van meerwaarde zijn voor jouw carrière. In alle gevallen helpt een loopbaanonderzoek je om je zelfinzicht te vergroten en daar moed en kennis aan te ontlenen voor een nieuwe stap.

Onze werkwijze is als volgt:

Onderzoek

Een loopbaanonderzoek is een grondig onderzoek dat bestaat uit twee gesprekken en de inzet van verschillende wetenschappelijk onderbouwde tests op het gebied van persoonlijkheid, interesses en capaciteiten. De tijdsinvestering is één dag, wat betekent dat je reistijd en kosten bespaart. Je hoeft dus voor het bespreken van de resultaten niet apart terug te komen.

Intakegesprek

Je hebt het intake gesprek met een loopbaanadviseur van Sweeburg. Tijdens dit gesprek brengen we de vraagstelling voor het loopbaanonderzoek goed in kaart. We maken het programma op maat om de vraagstelling voor het assessment helder en concreet te kunnen beantwoorden. Het programma sluit daarmee naadloos aan bij jouw vraagstelling en doelen.

Loopbaanonderzoek

Na afloop van dit gesprek start je met het maken van de tests. Er is altijd een loopbaanadviseur aanwezig voor instructies en het beantwoorden van eventuele vragen.

Bespreken resultaten

In het afsluitende gesprek bespreken we de testresultaten. De tests die we inzetten zien we als waardevolle aanvullende informatie als het gaat om het beantwoorden van jouw loopbaanvragen. Uit onze ervaring blijkt dat het grondig bespreken van de resultaten je helpen meer zicht te krijgen op de situatie. Vaak worden de resultaten ervaren als een bevestiging van wensen en gedachten die al aanwezig waren, al dan niet onbewust. De bevestiging hiervan geeft moed om een nieuwe weg in te slaan.

Uitgebreide rapportage

Binnen vijf werkdagen nadat je bij ons bent geweest voor het loopbaanonderzoek, ontvang je het schriftelijke assessmentrapport. Wanneer het om een opdracht gaat via de werkgever, sturen we het rapport pas naar de werkgever nadat jij het hebt ingezien en akkoord hebt gegeven.

 

 

Practische info

Duur:  6-8 uur
Locatie: Eindhoven, Arnhem of Zwolle

 

Meer info

Neem gerust contact op via

085-1306292

Andere assessments

HBO-Niveaumeting

l

Ontwikkelassessment