Ontwikkeling MDT-certificaat

Erkend certificaat MDT

Sweeburg ontwikkelt samen met Diswork het landelijke, door werkgevers erkende certificaat voor jongeren die hun Maatschappelijke Diensttijd (MDT) hebben afgerond. Dit certificaat richt zich op vaardigheden die te maken hebben met het algemeen functioneren op de werkplek.

De Maatschappelijke Diensttijd voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar wordt gezien als een ontdekkingsreis voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. De persoonlijke ontwikkeling van de jongere staat bij MDT voorop en de bijdrage maakt de samenleving sterker.

Een van de wijzen om jongeren te belonen voor hun MDT is het uitgeven van een certificaat. Uit het recent uitgevoerde MDT-evaluatieonderzoek blijkt dat een dergelijk certificaat door jongeren en organisaties pas echt wordt gewaardeerd als het een landelijk certificaat is, erkend door werkgevers. Op die manier dient het als symbool voor ontwikkelde vaardigheden en kennis die aansluiten bij de praktijk.

Bekijk onze projecten!

Ben je benieuwd naar meer informatie over dit project? Klik hieronder en lees meer!

Bekijk het project

Neem contact met ons op!