Assessments

Wij bieden ontwikkelings-assessments, selectie-assessments, een HBO-niveaumeting en loopbaanonderzoek.

Assessments bij Sweeburg

Capaciteitentest

Je werkt al jaren op HBO-niveau, maar je hebt nooit een diploma of certificaat behaald dat dit aantoont. Als je stappen wilt zetten in je loopbaan en misschien een (post) HBO wilt volgen, kan dat een struikelblok zijn. Met de capaciteitentest van Sweeburg bewijs je dat je over HBO-niveau beschikt.

Werkwijze

Na aanmelding nemen we contact met je op om vragen te beantwoorden en een afspraak in te plannen. Testen en vragenlijsten stemmen we op jou af.

Niveaubepaling

Een arbeidspsycholoog neemt een assessment af om jouw werk- en denkniveau te bepalen. We meten ook je kritisch en overstijgend redeneervermogen. Overzicht houden is een essentiële capaciteit voor elke HBO’er.

Adviesrapport

Onze arbeidspsycholoog stelt na het terugkoppelingsgesprek met je assessor binnen drie werkdagen een rapportage op die antwoord geeft op jouw vraag.

Loopbaanonderzoek

Als je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je loopbaan, zonder precies te weten hoe die eruit moet zien, helpt loopbaanonderzoek. Je krijgt inzicht in de doorgroeimogelijkheden binnen of buiten jouw huidige organisatie. Je krijgt meer zelfinzicht en ontdekt welke opleiding of cursus voor jou  meerwaarde heeft.

Meerwaarde met coachingstraject

Loopbaanonderzoek kan ook voorafgaan aan een coachingstraject. Je krijgt nog meer inzicht in je wensen en capaciteiten.

In alle gevallen helpt het nieuwe zelfinzicht bemoedigend en stimuleert het om actie te ondernemen.

Ontwikkel-assessment

Een ontwikkel-of potentieel-assessment richt zich op de vraag over welke (verborgen) kwaliteiten een medewerker beschikt. Welke talenten moet hij of zij verder ontwikkelen? Welke studie of cursus past daarbij?

Selectie-assessment

De juiste persoon op de juiste plek. Sollicitatiegesprekken leiden vaak tot een goede match. Toch gaat het wel eens mis. Een assessment kan dit voorkomen, je krijgt een objectief beeld van de geschiktheid van een kandidaat.

Onze werkwijze:

Onderzoek

We doen een grondige analyse op basis van gesprekken en zetten wetenschappelijk onderbouwde tests in op gebied van persoonlijkheid, interesses en capaciteiten. Dit duurt één dag. Je hoeft voor het bespreken van de resultaten niet apart terug te komen.

Intakegesprek, tests en eindgesprek

Het intakegesprek voer je met een loopbaanadviseur. Die brengt de vraagstelling in kaart en maakt een programma. Daarna maak je de tests. In het afsluitende gesprek bespreken we de testresultaten.

Uitgebreide rapportage

Binnen vijf werkdagen ontvang je het assessmentrapport. Gaat het om een opdracht via de werkgever, dan sturen we het rapport pas naar hem als jij akkoord bent.

Neem contact op!

Op zoek naar meer informatie over assessments? Neem contact met ons op via onderstaand formulier!