Over Sweeburg

Sweeburg helpt organisaties en werknemers in hun loopbaan- en competentieontwikkeling.

Wie zijn wij?

Bij Sweeburg draait het om het bieden van inzicht in leerbehoeften. Wij vervullen die door een breed pallet aan leermogelijkheden aan te bieden. Zo zijn organisaties, docenten en trainers in staat hun mensen te laten leren, een leven lang. Wij doen dat op onze eigen creatieve, betrokken en resultaatgerichte manier. We maken leren leuk door steeds krachtige leermomenten aan te bieden.

Sweeburg helpt organisaties en werknemers in hun loopbaan- en competentieontwikkeling. Want die willen zo lang mogelijk (mentaal) fit blijven, met plezier naar hun werk gaan, stappen zetten in hun carrière en een bijdrage leveren aan de organisatiedoelstellingen.

Jij als werkgever wil graag dat jouw mensen steeds beter presteren. Maar door allerlei (technologische) ontwikkelingen veranderen functie-eisen. Het is belangrijk dat je medewerkers wendbaar genoeg zijn om hiermee om te kunnen gaan. Je wilt niet dat ze door burn-out of fysieke ongemakken achterop raken. Maar, hoe krijg je dat voor elkaar?

Ruime ervaring als ontwikkelaar

Zie Sweeburg maar als de trainer/coach, de adviseur die helpt bij het opzetten of verbeteren van alle facetten die horen bij leren en beter presteren: voorbereiding op werk, inwerken en persoonlijke talentontwikkeling. We hebben ruime ervaring in het bedrijfsleven, het onderwijs en bij de overheid.

Onze aanpak laat werken en leren samensmelten. Daardoor wordt leren leuker, persoonlijker en aantrekkelijker.

Innovatieve, persoonlijke aanpak

Een van de innovatieve methodes die we hiervoor inzetten is Blended Learning. Een mix van online en offline leren, trainingen en workshops, die mensen motiveert en stimuleert en hun betrokkenheid vergroot.

Met assessments proberen we meer uit iemands leercapaciteiten te halen. Zit iemand nog op de juiste plek, of geeft verandering een impuls?

Onze aanpak is er niet een van one size fits all. We maken een grondige analyse van de uitdagingen waar jij voor staat en scannen de uitgangssituatie. Door het geven van het juiste advies en het bieden van geschikte cursussen en goede boeken en digitale middelen creëren we krachtige leermomenten.

Pascal Tielkens

Pascal is sinds 2014 als opleidingskundige en sinds 2020 als mede-eigenaar verbonden aan Sweeburg.

Raymond Sweers

Raymond is sinds 2014 directeur en mede-eigenaar van Sweeburg.

Mark van Roemburg

Mark is sinds 2014 directeur en mede-eigenaar van Sweeburg.

Vacatures

Momenteel hebben wij geen openstaande vacatures. Wel staan we altijd open voor freelance-samenwerkingen en open sollicitaties. Ben jij op zoek naar een bedrijf met een informele en laagdrempelige cultuur? Bij Sweeburg staan collega’s altijd voor elkaar klaar en zijn de projecten zeer divers. De kwaliteit van de inhoud is hoog, net als de motivatie van inhoudsexperts. Doordat we een jong bedrijf zijn, zijn we volop in ontwikkeling. Medewerkers krijgen ruim de kans om hier actief aan bij te dragen. Daarnaast krijg je ook de kans actief aan je eigen ontwikkeling te werken. Geïnteresseerd en benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur je sollicitatie in de vorm van motivatiebrief en CV naar mark@sweeburg.nl. Je ontvangt altijd een reactie en mogelijk een uitnodiging voor een nadere kennismaking.