Opstarten en ontwikkelen van een Moodle-omgeving zorgnetwerk

De Moodle-omgeving van het Landelijk Netwerk Acute Zorg

Sweeburg is sinds 2017 betrokken bij de ontwikkeling van de Moodle-omgeving van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Er ligt een behoefte bij de overige acute zorgnetwerken om een dergelijke digitale omgeving op te zetten.

LNAZ vroeg Sweeburg de organisatie te ondersteunen bij het begeleiden van de installatie, implementatie, ontwikkeling, onderhoud en opmaak van Moodle-omgevingen voor diverse zorgnetwerken aangesloten bij het LNAZ.

Maatwerk

Het ontwikkelen en onderhouden van een Moodle-omgeving is grotendeels maatwerk. Elke omgeving kan naar behoefte worden aangepast met onder andere functionaliteiten en opmaak. Wij ontzorgen in elke gewenste mate. Om het starten met Moodle zo makkelijk mogelijk te maken, bieden wij voor LNAZ een landelijk oplossing met een lokaal op maat implementatiebegeleidingspakket  aan:

Intakegesprek & inrichten van de Moodle-omgeving

Het doel van het intakegesprek is het ophalen van inrichtingswensen. We richten vervolgens een omgeving in door functionaliteiten toe te voegen of te verwijderen. Ook passen we de look & feel aan. We vertalen de lokale wensen qua functionaliteiten en opmaak direct door in de Moodle-cursussen.

Bij de start is een cursus ‘Moodle Basis’ aangeboden. Deze tweedaagse cursus op locatie, was een must voor alle trainers, docenten, cursuscoördinatoren en ontwikkelaars die starten met werken in Moodle. Vervolgens is de cursus Moodle Functioneel beheer & GDPR gegeven, als een eendaagse cursus op locatie voor de beheerders en de functionaris gegevensbescherming. De inzet van Sweeburg loopt verder door met uitbreiding naar alle Acute Zorgnetwerken door heel Nederland.

De bijdrage van Sweeburg

De bijdrage van Sweeburg is:

  • Moodle cursussen Basis en Functioneel beheer en GDPR;
  • Advies over inrichting en gebruik;
  • Contentontwikkeling, lesmateriaal en de ontwikkeling van certificaten.