Sweeburg - krachtige leermomenten

Een belangrijk leermoment blijft je vaak bij. Het verandert je leven, soms radicaal, vaker met een subtiel tikje in de goede richting. Soms filosofisch, vaker heel concreet en vakinhoudelijk. Sweeburg is gefascineerd door die vele formele en informele leermomenten.

 

Wij creëren ze voor scholen, bedrijven en overheden, in de vorm van curriculum en lesmateriaal tot organisatieadvies. Zo willen wij bijdragen aan het succes en geluk van de mensen die er werken en studeren.

Vernieuwing binnen organisaties

Er is weinig zo hardnekkig als ingesleten gewoontes en gedrag. Op de werkvloer, dus ook in de docentenkamer en de boardroom. Sweeburg streeft altijd naar een leercultuur, waarin mensen openstaan voor nieuwe inzichten, andere ideeën en elkaar. Samen met onze opdrachtgever onderzoeken we de vraag en waar de organisatie naar toe wil, adviseren we een oplossing en maken daarvoor de materialen en/of richten we een project in. Tijdens het gebruik daarvan ontstaan nieuwe vragen en zo is de cirkel rond.

Er valt altijd iets te leren

Het ontwikkelen van een curriculum en het bepalen van de juiste les- of leermethode zijn opleidingskundige expertises die je als docent of HR-medewerker niet per definitie bezit. Het is een vak apart, dat Sweeburg beheerst. Enerzijds analytisch, om de leervraag goed te begrijpen, anderzijds creatief om een aantrekkelijke oplossing te maken. Dat kan een integrale mbo-opleiding zijn, een instructievideo of e-learning over een werkproces, maar ook een breed managementadvies met training en coaching. Hoe dan ook, er valt altijd lets te leren.

Doelmatigheid, efficiëntie, impact.

Doelmatigheid, efficiëntie, impact. Dat zijn de belangrijkste randvoorwaarden van succesvol leren. Daar ligt dan ook de meerwaarde van Sweeburg. Of je nu docent bent, teamleider of HR-adviseur, je bent deskundig op de inhoud en bevlogen van je vak. Je weet (ongeveer) wat je verwacht van een training: wat er moet worden geleerd. Maar hoe kom je daar effectief en hoe maak je dat betekenisvol en aantrekkelijk? Dergelijke trajecten zijn voor ons een warm bad.

Dit is wat wij doen

Wij bouwen een gezonde leercultuur in organisaties.

Wij ontwikkelen opleidingen en trainingen voor bedrijven.

Wij trainen en coachen medewerkers en leidinggevenden.

Wij vertalen de onderwijsvisie van (mbo-)scholen naar curriculum en lesmateriaal.

Dit is wat het oplevert

Vernieuwing binnen organisaties

Werken aan het versterken van een meer lerende organisatie resulteert in meer bevlogen collega’s, hogere werktevredenheid, betere samenwerking, meer productiviteit, vakbekwamere medewerkers, verbeterde leeropbrengsten, grotere klanttevredenheid en ga zo maar door.